fbpx

MyLoanRoute

Измиване на ръцете: Експертни съвети за хора с кожни състояния

Измиване на ръцете: Експертни съвети за хора с кожни състояния

За да се спре приливът на Covid-19, съветите от всички основни здравни тела са да измиете ръцете си правилно и често. Въпреки това, редовното измиване на ръцете може да изостри състоянието на кожата, като екзема или псориазис. В тази функция молим експертите за съвет.

Всички данни и статистически данни се основават на публично достъпни данни към момента на публикуването. Някои информация може да са остарели. Посетете нашия коронавирусен център за най-новата информация за пандемията на Covid-19.

, започвайки от Wuhan, Китай, романът Coronavirus-сега наречен SARS-COV-2-достигна всеки континент на Земята, с изключение на Антарктида.

Тъй като вирусът е нов за науката, изследователите все още търсят начини за предотвратяване, лечение или излекуване на болестта.

институции, като Световната здравна организация (СЗО) и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) изложиха своите препоръки. Начело на тях е задълбочено измиване на ръцете с ръчни гелове на основата на алкохол или сапун и вода.

Състояния на кожата и измиване на ръцете

Измиването на ръцете е един от най-мощните начини за забавяне Разпространението на инфекциозни заболявания.

Въпреки това, за индивиди с особено суха кожа или състояния на кожата, като екзема или псориазис, прекомерното измиване на ръцете може да доведе до увреждане на кожата и възпалени ръце. Дори за хора със здрава кожа, прекомерната употреба на сапуни и дезинфектанти на ръцете могат да причинят изсъхването на кожата и да се напука.

като д -р Зайнаб Лафтах, консултант дерматолог и говорител на Британската фондация за кожа, обяснено пред медицинските новини, обясниха пред медицинските новини, обяснени пред медицинските новини Днес:

„Повтарящото се използване на дезинфектанти на ръцете и измиването на ръцете може да съблече протеините в епидермиса (горен кожен слой), което води до компромис на кожната бариера и следователно рискът от инфекция. Освен това сапуните могат да доведат до дразнещ дерматит на ръцете, който се представя като суха, люспеста, сърбяща червена кожа, особено в уеб пространствата на пръстите и на кокалчетата. “

За да се избегне това, д -р Лафтах препоръчва“ “

За да се избегне това, д -р Лафтах препоръчва" Използването на редовен овлажнител. ”

Индивидите с съществуващи кожни състояния са по -изложени на риск от увреждане на кожата. Тези хора „могат да се възползват от измиване на ръцете с овлажнител, който съдържа антибактериална съставка, например, хлорхексидин или бензалкониев хлорид“, обяснява д -р Лафтах.

Въпреки това, тя отбелязва, че скорошно проучване съобщава, че „ръката на ръка. Санизаторите, съдържащи тези биоцидни съставки, бяха по-малко ефективни от ръчните гелове на базата на алкохол при изкореняване на коронавируса. ”

Освен овлажняващо, също е важно да изсъхнете старателно ръцете. Това е важно поради две причини: Първо, микробите се прехвърлят по -лесно между мокри ръце.

Второ, както обяснява д -р Лафтах, „самата вода има ефект на сушене върху кожата, като намалява естествените масла на кожата, когато тя се изпарява, като по този начин нарушава бариерата на кожата.“

Като цяло , Д-р Лафтах препоръчва някоя от следните две опции:

  • Измийте със сапун или с овлажнител и вода, след това овлажнете.
  • Използвайте ръчен гел на основата на алкохол и след това овлажнявайте след това. В същото време овлажняването може да компрометира антимикробните свойства на ръчния гел.

Тя добавя, че „овлажнител, който лените могат да действат като заместител на сапуна и ще бъдат по-малко изсъхнали по ръцете ; Следователно тези с напукана кожа могат да намерят това по -успокояващо. ”

Следвайки това, д -р Адил Шераз, също консултант дерматолог и говорител на Британската фондация за кожата, обясни на MNT:„ Ако пациентите са пациенти Почувствайте необходимостта да използвате алкохол или саниращ гел (това може да изостря състоянието на екземата или кожата), след това нанесете емолиент веднага след това, за да сведете до минимум дразненето на кожата. “

Минимизиране на въздействието на измиването на ръцете

Свързахме се с Британската асоциация на дерматолозите, които имаха желание да подчертаят, че „не искат да възпират хората да следват правителствените насоки за намаляване на риска от коронавирусна инфекция, като измиването на ръцете е ключова част от това.“

Те обаче предлагат следните съвети, които да помогнат за минимизиране на въздействието, което може да има увеличеното измиване на ръцете върху вече повредената кожа:

  • Овлажнителите или емолиентите са жизненоважни за лечение на дерматит на ръцете. Те спомагат за поправяне на повредена външна кожа и заключване на влагата вътре. Хората трябва да ги прилагат многократно през целия ден и всеки път, когато кожата се почувства суха.
  • Нанасянето на емолиент след измиване на ръцете може да помогне. Те съветват, че някои хора могат да harmoniqhealth.com се възползват от прилагането на емолиент върху ръцете си за една нощ, докато носят памучни ръкавици.
  • Когато мие чиниите, използвайки почистващи продукти или шампоан на детска коса, човек може да защити ръцете си, като носи латекс или гумени ръкавици.

CDC препоръчва хората, които не са напълно ваксинирани да носят маски за лице за лице в обществени условия на закрито. Ако броят на случаите е високо в района, може би е най -добре да носите маска на открито. Това ще помогне за забавяне на разпространението на вируса от хора, които не знаят, че са го сключили, включително тези, които са асимптоматични. Забележка: От решаващо значение е хирургическите маски и респираторите на N95 да са запазени за здравни работници

имуносупресори

Някои кожни състояния имат имунен компонент. Поради тази причина лекарите понякога предписват имуносупресори, включително метотрексат и циклоспорин.

Някои хора са проявили загриженост и питат дали трябва да спрат да приемат лекарствата си.

Според д-р Шераз, „няма добри доказателства, че да бъдеш на имунно подпомагане непременно се увеличава Рискът от получаване на Covid-19 или че болестта има по-тежък курс при такива хора. Въпреки това, все още има много да научите за вируса и следването на правителствените съвети е жизненоважно. "

Британската асоциация на дерматолозите повтаря тази позиция. Те дават ясно, че „кремовете, използвани за състояния на кожата, в правилните количества, препоръчани от дерматолозите или [лекарите], няма вероятност да увеличат рисковете от получаване на ковид-19 или да имат по-тежка форма на заболяването.“

Те пишат, че „понастоящем повечето хора избират да продължат лечението, докато няма доказателства, на които да основават съвети. […] Всяко решение, взето за спиране на лечението, трябва да включва съображението, че състоянието на кожата ви може да се влоши. Може да бъде и по -трудно да се получи достъп до здравни услуги през следващите месеци. “

„ За съжаление няма одеяло за тези пациенти “, каза д -р Шераз пред MNT,„ ще трябва да се вземе решение за взимането на решение, „ще трябва да се вземе решение за взимането на решение,“ ще трябва да бъде взето решение, за да се вземе решение, „решение ще бъде взето на решение,„ Решение ще бъде взето решение, „Решение ще се наложи случай на дело. Спирането на имуно-потискащите лекарства може да доведе до избухване на основното състояние. Това ще трябва да се вземе предвид. "

Всеобхватните теми са, че измиването на ръцете е от съществено значение и че хората, които имат особено сухи ръце или състояния на кожата, трябва да използват емолиенти, за да сведат до минимум щетите и обмислят закупуването на заместители на сапун.

Визуална диаграма

За актуализации на живо относно най-новите разработки относно новата коронавирус и Covid-19, щракнете.

За информация как да се предотврати разпространението на коронавируса, този центрове за контрол и превенция на заболяванията (превенция ( CDC) Страница предоставя съвети.

  • Обществено здраве
  • Атопичен дерматит/екзема

Contents